top of page
  • Foto del escritormovemmediambient

Un hort colorit


Els alumnes del Programa Soib 30 de Formació i Ocupació en Educació i Interpretació ambiental “Ens movem pel Medi Ambient” el passat mes d'Octubre vam realitzar diverses visites al col·legi CEIP Pere Casasnovas amb l'objectiu de conscienciar als alumnes de l’aula UECCO sobre la importància de conèixer i cuidar l’hort escolar.

Els horts escolars no són només una parcel·la en la qual conrear, sinó també un espai dels centres en què abordar continguts encaminats a desenvolupar diferents capacitats i habilitats de l'alumnat, així com valors i actituds de respecte a l'entorn. Durant les visites al col·legi l’equip d'educadors ambientals juntament amb els alumnes i els seus monitors ens vam posar per feina i vam iniciar les tasques agrícoles d’una manera diferent.


En una primera sessió i aprofitant el bon temps que ens ha acompanyat tot el mes d’Octubre vam aprendre a plantar plantes aromàtiques, amb la finalitat de potenciar els sentits dels participants. Per tot això es van separar les plantes per olors i per textura per poder tocar i conèixer els diferents tipus de terra.

En una segona sessió vam donar pas a la creativitat. Vam pintar pals de llenya i pedres per seguidament, posar-les a la parcela que tenen a l’hort.



L’equip de “Ens movem pel medi ambient” vam pensar que el seu hort a més de ser un espai privilegiat on s'ofereix una gran oportunitat educativa per treballar hàbits, valors, participació i autonomía, també sigui un espai que convidi a l’alumne a gaudir i participar d’ell.

És per això que conjuntament amb els alumnes, vam escollir un nom per la parcela a més de reconstruir d’una manera divertida i original, el cartell que hi ha a l’entrada de l’hort escolar.


La darrera sessió va tenir lloc dia 25 d’Octubre. Va consistir en unes menjadores per ocells realitzades amb material reciclat consistent en ampolles de plàstic i amb la creació d’un espanta -ocells que va ser elaborat amb roba reciclada, pals de llenya, gerres d’aigua i una pilota de futbol.




Els alumnes de “Ens Movem pel Medi Ambient” estem molt contents i satisfets d’haver participat en aquest taller per haver tingut l’oportunitat no tan sols de mostrar els nostres coneixements, sinó també per tenir l’oportunitat d’aprendre d’aquest col·lectiu tan agradable com especial.

17 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page