top of page
  • Foto del escritormovemmediambient

RUTA INTERPRETATIVA A TRAVÉS DELS SENTITS

El passat 26 de setembre, els alumnes del programa SOIB 30 Formació i ocupació “Ens movem pel medi ambient” vam fer una ruta interpretativa guiada a la platja de Son Saura del Sud de Ciutadella, acompanyant els alumnes que conformen l’aula UEECO (Unitat Educativa Específica de Centre Ordinaria) del centre escolar CEIP Pere Casasnovas. En aquest itinerari i van asistir un grup de 5 fillets mixtos d’entre 7 i 8 anys a més dels seus respectius monitors on l’estimulació sensorial va ser el principal mitjà per conèixer, descobrir, olorar i visualitzar els diferents elements que conformen aquest espai tan apreciat com és el de la platja de Son Saura.

L’objectiu d’aquesta activitat era aconseguir, que tant alumnes com monitors, interactuesin amb el medi ambient, per poder experimentar in situ , la importància del respecte dels elements i éssers vius que formen part dels nostres espais naturals.



La ruta va transcórrer desde el parking fins a la platja de Bellavista, on es van fer diverses parades que van ajudar als alumnes a comprendre els diferents components que configuren aquest entorn com són la flora, fauna, la posidònia i la importància de la conservació del sistema dunar. Durant aquest recorregut que principalment va transcorre pel pinar, els fill@ts anaven trobant imatges, sons i objectes facilitant-los en l'ampliació de coneixements vers el seu entorn. Després d’uns 60 min aproximadament de ruta, on les rialles i les sorpreses van estar presents en tot moment, vam arribar a la platja de Bellavista on van poder gaudir d’un bany refrescant.



L’etapa Infantil és un bon moment per introduir l’educació ambiental amb els infants, perquè és un procés pel qual es reconeixen i aclaren conceptes per crear habilitats i actituds necessàries. A través dels vincles de comunicació efectiva amb el nostre entorn, ens desperta la curiositat sobre el paisatge que trepitgem, així com la conscienciació bàsica vers algunes actituds de protecció i comportament.

Els alumnes de “Ens Movem pel Medi ambient”, vam quedar molt contents i satisfets d'haver pogut participar en una activitat tan enriquidora, divertida i entretinguda amb uns alumnes tan agraït com son els de l’aula UEECO del Ceip Pere Casasnovas.



24 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page