top of page
  • Foto del escritormovemmediambient

Recollida selectiva de residus a Ciutadella


El servei de recollida selectiva de vidre i paper i cartró per a comerços i restaurants de Ciutadella s’ha vist reforçat un altre any per tal d’oferir informació als usuaris i recollir els suggeriment d’aquests.


Aquesta tasca informativa ha estat desenvolupada per l’equip d’informadors ambientals que treballen per l’Ajuntament de Ciutadella dins el programa SOIB 30 “Ens Movem pel Medi Ambient”. Alhora s’ha donat suport a la campanya promocional de gots reutilitzables durant les festes, que duia per eslògan “ara va de bo, ara va de got” promoguda pel Consorci de Residus i Energia de Menorca.

Aquestes activitats informatives s’han portat a terme durant el mes de juny, en les setmanes prèvies a les festes de “Sant Joan”.


El servei de recollida selectiva de comerços actua principalment en el casc antic i port de Ciutadella, a les zones on se concentren més comerços generadors de cartró i vidre. La ruta també inclou alguns carrers amb molta activitat comercial que estan fora del nucli històric.


Tal i com ens ha confirmat la responsable del contracte del servei de recollida selectiva del Consorci, la Sra. Catalina Pascual, actualment el servei de recollida selectiva a Menorca no suposa cap cost afegit a les administracions gràcies a les aportacions econòmiques fetes per ECOEMBES i ECOVIDRIO, i als ingressos per venda de materials. De fet, la gran qualitat dels materials recollits selectivament, entre els que trobem les fraccions recollides en comerços, facilita el seu reciclatge i incrementa la retribució que reben les administracions per la seva venda. Així el servei de recollida selectiva en general no representa un increment dels impostos de gestió de residus que paga el contribuent, sinó que s’autofinança.


Un altre impacte positiu d’aquest servei és que permet descongestionar els punts (les àrees de contenidors de recollida selectiva) amb contenidors de recollida selectiva que solien anar més saturats.

Per realitzar aquesta campanya informativa i de recollida de suggeriments, les informadores i els informadors, sota la supervisió del tècnic municipal de medi ambient, es van posar a fer feina per parelles.


Les seves eines van ser la documentació pertinent a les campanyes del got reutilitzable i recollida selectiva de comerços i, no menys important, les ganes de fer feina.


Durant les visites a comerços es va establir un clima comunicatiu amable i cordial que encoratja a pensar que la població es fa càrrec, de mica en mica, del compromís ambiental que s’ha d’assolir per tendir al progrés sostenible.



32 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page