top of page
  • Foto del escritormovemmediambient

Jardí Sensorial de l’Ànima

Actualizado: 13 dic 2019

Els alumnes del programa SOIB 30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ “Ens movem pel medi ambient” han confeccionat un jardí sensorial al centre sociosanitari “Santa Rita” amb la participació dels residents.



El passat mes de Setembre els alumnes del programa SOIB 30 Formació i Ocupació “Mos movem per el medi ambient” han portat a terme un taller al centre sociosanitari de Santa Rita que ha constat de 4 sessions, on s’ha aprofitat l’espai físic per poder elaborar un Jardí Sensorial juntament amb els seus usuaris.

L’objectiu d’aquestes sessions era fomentar el coneixement i la complaença amb la natura, per tal d’apropar aquesta experiència com un primer esglaó en el procés d’educació ambiental. D’aquesta manera vam poder aprofitar l’experiència prèvia dels usuaris en aquesta matèria per començar a construir noves experiències i a la vegada enriquir-nos de la seva saviesa.

La primera sessió va tenir lloc el passat 6 de setembre i els participants van mostrar les grans virtuts i noció prèvia sembrant plantes aromàtiques. De manera que vam procurar treballar l’activitat física, mental i sensorial a través del tacte i l’olfacte.

La segona sessió es va realitzar el dia 13 de setembre amb una gran participació. Es tractava de fomentar la part més creativa dels usuaris, mitjançant la decoració de l’espai i els recipients utilitzats al jardí. Per això vam contar amb diversos materials (esponges, pinzells, pintures ecològiques) i recursos naturals utilitzats en l’ornament.

El 20 de setembre es va fer la tercera sessió, i aquesta vegada el temps va acompanyar a realitzar-la al pati del centre. Seguint amb l’ornament del jardí i a través de la reutilització de material els usuaris van confeccionar decoració lleugerament sonora, com pals de pluja i mòbils.

La darrera sessió va tenir lloc el 27 de setembre, i va consistir en retenir els aromes de les plantes sembrades al primer taller i elaborar ambientadors, un polvoritzador i un ambientador per l’armari de roba.

Resta a dir que aquest taller ha estat molt participatiu i molt especial per els alumnes d’aquest projecte.

Aquesta ha estat una mostra més de que amb pocs materials, materials reciclats i una gran dosi de imaginació és possible un món més sostenible.








26 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page