top of page
  • Foto del escritormovemmediambient

Un viatge a través del temps per “Sa Vinyeta”

Actualizado: 13 dic 2019

Amb la tardor comencen les visites guiades a “Sa Vinyeta”, ón els i les alumnes d’Educació Ambiental del programa SOIB 30 “Mos movem pel Medi Ambient”, ens condueixen en un viatge a través del temps, des d’una finca menorquina del segle XIX a l’actual alberg juvenil.

Els / Les visitants van poder observar la transformació de la finca, com i quins recursos naturals utilitzaven, el perquè de la seva ubicació, així com descobrir quin tresor molt apreciat durant molt de temps va posseir la finca i que ja s'ha esgotat.

Els endinsarem per l’olivar centenari i van poder sentir-se com autèntics convidats dels senyors de la finca. Es realitzaren diferents dinàmiques per poder desvetllar quin era el tresor del que disposava “Sa Vinyeta”. On és van trobar amb qualcun personatge d’aquells temps!

Passejaren pels horts que actualment estan en ús, cedits a ciutadans majors de 55 anys, en un projecte d’horts urbans, de l’ajuntament Ciutadella. Per més informació:



La visita va tenir molt d'èxit i tant els usuaris de Platja Gran, els de Santa Rita i finalment els de Turisme, en aquesta visita a través del temps i del reconeixement de les nostres arrels.

En conclusió, els visitants marxen havent conegut els misteris d’aquest peculiar lloc menorquí i comprovat amb els propis ulls la importància de la gestió responsable dels recursos naturals.


Una visita molt recomanable que han pogut gaudir els usuaris del centre Polivalent Platja Gran, del centre sociosanitari de Santa Rita i turistes en general. Tots ells van poder gaudir de la glossa del nostre company:

Glosa de sa Vinyeta

Quan miro aquest canaló

sento enyorança i neguit

hi venc des que era petit

per feina i per diversió.

Mala cosa és s’ambició,

allò sà ho deixa podrit

A sa vida, allò infinit

ha de ser amor i perdó.

Sa Vinyeta, una il.lusió

un espai ben definit

al seu temps, es darrer crit

avui records i tradició.

Safareig, sinia i frescor

i bancs amb estuc polit

sempre que venc caic, rendit

som presa de s’emoció.

Miquel Marcos


Dedicada a totes les persones que han participat, d’una o altra manera en la ruta guiada per la finca pública Sa Vinyeta, un espai ideal per a l’educació ambiental que hem pogut gaudir gràcies a la vostra participació.



Salut per Moltsanys !





35 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Començam!

bottom of page