top of page
  • Foto del escritormovemmediambient

Dia internacional del Medi Ambient

Actualizado: 6 nov 2019

Els alumnes del projecte SOIB 30 “Ens Movem pel Medi Ambient” amb el dia internacional del medi ambient.


El 5 de juny va tenir lloc la celebració del Dia Internacional del Medi Ambient, els alumnes del projecte SOIB 30 “Ens movem pel medi ambient”, com a treballadors de l’Ajuntament de Ciutadella van col·laborar amb les accions de conscienciació.

Per commemorar aquesta data els alumnes del projecte SOIB 30 “Ens Movem pel Medi Ambient” en col·laboració amb les àrees municipals de Medi Ambient i d’Educació de l’Ajuntament de Ciutadella, van dissenyar i executar dues activitats de sensibilització.


A l’emblemàtica Plaça dels Pins es va muntar mercat d’intercanvi de juguetes i llibres destinada a escolars. Aquesta acció anava precedida d’un túnel sensorial amb el tema “tria el teu paradís”. Activitat que va consistir en una visita guiada per un itinerari dividit en tres seccions. Les dues primeres, a cobert, consistien en dos ambients oposats, que representaven el paradís en estat natural i el paradís tocat per la mala gestió de les deixalles.


Túnel sensorial "Tria el teu Paradís"
Túnel sensorial "Tria el teu Paradís"

A la part final del recorregut dos educadors ambientals convidaven a la reflexió oferint dades referents a la gestió de residus, el percentatge reciclat i les bones pràctiques que poden emprar per aconseguir que es recicli més i millor.


Es va dissenyar de manera que els alumnes que sortien del túnel sensorial passaven a practicar una de les quatre erres per a la sostenibilitat; la reutilització, tot participant del mercat d’intercanvi.



Per la resposta rebuda dels alumnes, es va fer evident que l’objectiu va ser assolit. És a dir, es va aconseguir provocar en els infants una reacció emocional positiva, semblaven convençuts i decidits a actuar com a agents socials transformadors.


Al migdia, es va fer un minut de silenci, com a mostra de dol per l’emergència climàtica que vivim, i es va llegir un manifest de compromís amb la sostenibilitat que havia estat redactat el curs passat pels alumnes de cinquè i sisè.


La lectura, a càrrec de filletes i fillets d’edats diferents, presentats per la regidora de medi ambient Marta Marquès. Va posar de manifest que el grau de compromís dels infants és real, i que de les persones adultes d’avui depèn contribuir a que la seva tasca no resulti una missió impossible.


El GOB amb el seu estant va estar present, ensenyant com conviure amb la fauna silvestre de Menorca.


Els educadors ambientals autònoms “Es Xivit”, convidaven a l’esbarjo mitjançant la pràctica de jocs populars sense endoll.


Alumnes participant en els jocs populars i tradicionals que es van oferir durant la diada a càrrec del Xivit

Avui dia hi ha joves de diferents llocs d’Europa que reivindiquen el seu dret al futur cada divendres i des de aquesta nota de premsa volem retre’ls també tribut i homenatge pel seu compromís, determinació i capacitat de sacrifici.


 

Reportatge realitzat per Bini Tv sobre les activitats del dia del Medi Ambient.


 

Notícia sobre les activitats a la Plaça del Pins emesa a IB3 amb entrevistes on els més joves ja demostren la seva preocupació sobre el futuro de Menorca.



50 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Començam!

bottom of page